Utopia Landscapes

Palaio Faliro City Hall and Cultural Centre

Palaio Faliro, Attica
2005 - 2006
Public Sector
Built
1220 m2

The design of the greenscape for this public space was subdivided into smaller self-contained areas. For the plaza of the City Hall the planting plan was devised in a dialectic relationship with the plaza's modern paving pattern. By planting en masse only a single plant species within each of the individual square a clear and legible pattern is created, which offers a multitude of interchanging views both from the ground as well as from the higher levels of the City Hall. For the rock area, inspiration was drawn from the Attica landscape. Native plant species were introduced in an arrangement aimed at complementing the clear architectural forms of this contemporary building as well as the dramatic shape of the rock itself. 

01. Photograph
02. Photograph
03. Photograph
04. Photograph
05. Photograph
06. Photograph
07. Plan
08. Photograph
09. Photograph
10. Photograph
11. Photograph
12. Photograph
13. Photograph
14. Photograph
15. Photograph
16. Photograph
17. Photograph
18. Photograph
19. Plan
20. Photograph
21. Photograph
22. Photograph
23. Photograph
24. Photograph
25. Photograph
26. Plan
27. Photograph
28. Plan
29. Photograph
30. Photograph
31. Photograph
32. Photograph
33. Photograph