Utopia Landscapes

Pigon Group of Space

Skala, Lakonia
2009 - 2011
Public Sector
Preliminary
5600 m2

The main idea behind the regeneration of this square was to create a friendly and functional public space, through the green design and the introduction of novel and contemporary elements. In terms of the overall design concept, a pattern with discernible geometric harmony was adapted to this project. This pattern guided both the selection of patterns and arrangements as well as the positioning of areas and axes of motion. Pathways of horizontal and vertical motion interlink the various elements of this square, with the main landmark being the monument. Waterfeatures were used, throughout the square, as landmarks and eye-catchers. The varying heights are unified via the linear and vertical planting motifs which cover the entire square, with selective clearings. Our aim is to use the use the elements of the softscape as a means of unifying the entire area, while also creating microclimatic conditions which are agreeable to the square’s visitor.

01. Artistic
02. Artistic
03. Photograph
04. Artistic
05. Artistic
06. Artistic
07. Artistic
08. Artistic
09. Artistic
10. Artistic
11. Photograph
12. Artistic
13. Artistic
14. Artistic
15. Plan
16. Photograph
17. Artistic
18. Artistic
19. Artistic
20. Photograph
21. Artistic
22. Photograph
23. Artistic
24. Artistic
25. Artistic
26. Artistic
27. Artistic
28. Artistic
29. Artistic
30. Artistic
31. Artistic
32. Plan
33. Photograph
34. Artistic
35. Artistic
36. Artistic
37. Artistic
38. Photograph
39. Artistic
40. Artistic
Video