Utopia Landscapes

Aithrio on J&P Building, Marousi

Marousi, Athens
2007
Private
Preliminary
102 m2

The design concept for this walled roofgarden emphasizes the diagonal arrangement of the vegetation in alternating motifs heights, textures and density, which is to dress the atrium's perimeter, near the office windows. By incorporating organic forms, a more natural flow element is introduced creating the impression of a "stroll garden". This creates the illusion that the observer is in motion. From their offices employees enjoy two different types of views distant views and more filtered closer views which create a sense of privacy. The color grey symbolizes the water stream flowing across the while (land) and the green (vegetation). 

01. Artistic
02. Photograph
03. Artistic
04. Plan
05. Plan
06. Artistic
07. Photograph
08. Artistic
09. Plan
10. Plan