Utopia Landscapes

Αίθριο στο κτίριο της J&P, Μαρούσι

Μαρούσι, Αθήνα
2007
Ιδιώτης
Προεργασία
102 τ.μ.

Η ιδέα σχεδιασμού αυτού του περίκλειστου ταρατσόκηπου έγκειται στη διαγώνια διάταξη της βλάστησης, σε ένα μοτίβο το οποίο εναλλάσσεται σε ύψη, υφές και πυκνότητα και θα πλαισιώνει την περίμετρο του αίθριου, κοντά στα παράθυρα των γραφείων. Με τις οργανικές φόρμες δίνουμε μια πιο φυσική ροή στο χώρο, εν είδει “Stroll Garden”. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται στον παρατηρητή η ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται σε κίνηση. Οι υπάλληλοι των γραφείων έχουν δύο δυνατότητες οπτικών, μακρινές και πιο κοντινές, φιλτραρισμένες οπτικές για περισσότερη ιδιωτικότητα. Το γκρι απεικονίζει το ρυάκι, καθώς κυλάει ανάμεσα από το άσπρο (στεριά) και από το πράσινο (βλάστηση).

01. Artistic
02. Photograph
03. Artistic
04. Plan
05. Plan
06. Artistic
07. Photograph
08. Artistic
09. Plan
10. Plan